μαγειρικά αρωματικά φυτά
maγiriká aromatiká fitá
culinary herbs
κούλιναρι χέρbς
Ερμηνεία:
Eίναι βότανα ή θάμνοι ή δένδρα από τα οποία λαμβάνονται τα φύλλα ή φλοιός (αν είναι δένδρα) ή οι σπόροι ή το ρίζωμα και χρησιμοποιούνται στη μαγειρική ως βελτιωτικά της οσμής και γεύσης. Επίσης χρησιμοποιούνται στις σαλάτες για τον ίδιο λόγο.
Ετυμολογία:
Βιβλιογραφική Τεκμηρίωση:
The Health Benefits of Selected Culinary Herbs and Spices Found in the Traditional Mediterranean Diet. Bower A, Marquez S, De Mejia EG. Crit Rev Food Sci Nutr. 2015 Mar 6:0.
Bioactive compounds from culinary herbs inhibit a molecular target for type 2 diabetes management, dipeptidyl peptidase IV. Bower AM, Real Hernandez LM, Berhow MA, de Mejia EG. J Agric Food Chem. 2014 Jul 2;62(26):6147-58. doi: 10.1021/jf500639f. Epub 2014 Jun 13.
Συνώνυμα:
Δείτε σχετικές φωτογραφίες της Google »
© Δρ. Δημήτριος Ν. Γκέλης, Ιατρός, Ωτορινολαρυγγολόγος, Οδοντίατρος,
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών
Άλλες λέξεις στην κατηγορία Εναλλακτική Ιατρική:
|